Ons doel

Visie

Stichting Young Diverse Leaders wil zorgdragen voor een inclusieve samenleving waarin (leiderschaps-)functies worden vervuld door eenieder die ambitieus is en beschikt over de juiste competenties om deze functie uit te oefenen. 

Missie

Young Diverse leaders staat voor een gelijk speelveld. Het doel is een bijdrage te leveren aan onder andere de persoonlijke ontwikkeling, leiderschapskwaliteiten en -vaardigheden van ambitieuze en getalenteerde masterstudenten, promovendi en young professionals, zodat zij hun potentie op de arbeidsmarkt maximaal kunnen benutten.

Young Diverse Leaders is er voor iedereen en maakt geen onderscheid in onder andere studie- en/of  werkachtergrond, etniciteit of sociaaleconomische status. De stichting is er voor iedereen die zich niet in de meest kansrijke positie bevindt en dus baat heeft bij een helpende hand.  Om ons doel te bereiken zal Young Diverse Leaders een programma aanbieden dat is gericht op de persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheid tot het opbouwen van een professioneel en divers netwerk.

Kernwaarden

Diversiteit: de stichting streeft naar diversiteit in de breedste zin van het woord. Het samenbrengen van verschillende verhalen en achtergronden en het toewerken naar onderlinge verbondenheid. Ieder persoon is uniek. Focus op elkaars kracht en wat het kan brengen!

Leiderschap: leiderschap is er in allerlei vormen en maten, niet alleen het clichébeeld. Iedereen kan een leider zijn of worden, waarbij jouw invloed op anderen een centrale rol speelt.

Kansengelijkheid: een gelijk speelveld creëren, ook voor individuen die zich niet in de meest kansrijke positie bevinden, betekent gelijke kansen voor iedereen.

Zelfontplooiing: de sleutel tot succes is weten wie je bent en wat je kwaliteiten zijn. De focus ligt op de persoonlijke ontwikkeling en het talent van onze doelgroep. Samen gaan we de uitdaging aan om “de leiders van morgen” te worden.