Het ontstaan

In mei 2020 zijn de oprichters van de stichting, bestaande uit studenten, promovendi en een young professional, aan de slag gegaan met het gericht uitwerken van het idee omtrent Young Diverse Leaders.

Het idee is ontstaan toen een deel van de oprichters samenkwam en nadacht over hun eerste baan. Zij hebben het gevoel dat zij harder hebben moeten werken dan hun collega’s om hetzelfde te bereiken, terwijl zij evenveel kwaliteiten hebben.

Niemand hoort zich extra te moeten bewijzen om een droombaan te kunnen bemachtigen. Hier moet dan ook verandering in komen en zo is het idee voor Young Diverse Leaders geboren.

De initiatiefnemers zijn op zoek gegaan naar gelijkgestemden en samen vormen zij het oprichtingsbestuur. We hebben gemerkt dat er veel mensen zijn die zich kunnen vinden in ons ideaal en dit heeft ons de motivatie gegeven om de oprichting door te zetten.

Na vele brainstormsessies en vergaderingen is Stichting Young Diverse Leaders officieel opgericht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel op 20 november 2020.